sobota, 2. julij 2016

Vzajemni skladi, za vsak slučaj

Vzajemni skladi so lahko varnostni fond za primere izrednih potreb po večjih denarnih sredstvih. V tem primeru lahko vzajemni skladi zamenjajo nekatere druge produkte na trgu. Občutek varnosti je človek vedno cenil, ko ga je imel je lahko dobro in boljše ustvarjal ter zrl v prihodnost. Oblikovanje varnega fonda ni nobena učenost pa tudi novost ni.



Zanj se je v preteklosti izoblikovalo nešteto poimenovanj, priljubljen izraz je črni fond. Ta je imel različne namene, predvsem pa je omogočal, da so ljudje prišli do dobrin, katere bi sicer z tekočimi prihodki težje pridobili. Prednost, ki jo imajo vzajemni skladi, pri oblikovanju takšnega varnostnega fonda je predvsem v zelo pestri možnosti izvedbe. Lahko se odločimo po principu varnosti, ter temu primerno konstantno vlagamo. Možnosti s tem niso izčrpane, nekateri se lahko odločijo tudi za več tveganja in pričakujejo temu primerno večji donos. Vendar takšni vzajemni skladi niso ravno v sozvočju varnostnega fonda. Ta naj bi predvsem bil sestavljen iz majhnih mesečnih vložkov, sredstva bi bila varno naložena, kar pomeni praktično nobenega tveganja izgube, vedno pa naj bi bil tudi vnovčljiv. Te želje oziroma zahteve so tudi zelo dobra osnova za selekcijo med ponujenimi vzajemni skladi. izberemo torej ponudbo, ki je varna in bo skozi čas ohranjala vrednost. Pomembno pa je tudi, da lahko na privarčevana sredstva lahko vedno računamo. Kateri vzajemni skladi nam ponujajo takšne lastnosti ni težko izvedeti.

Virov informacij je precej tako v klasični, kot tudi sodobni obliki. Klasični viri so predvsem osebe, na katere se zanesemo na podlagi dobrih referenc iz preteklosti. Sodobne vire informacij pa nudi predvsem splet. Verjetno najboljša izbira so neodvisni viri, prepoznamo jih po tako prikazovanju dobrih lastnosti, kot tudi lastnosti, ki bi lahko bile boljše. Nekateri omogočajo tudi projekcijo izbranega v prihodnost oziroma v predvidenem času trajanja naložbe. Vzajemni skladi nam lahko oblikujejo vir sredstev za izredne dogodke.

Ni komentarjev:

Objavite komentar