četrtek, 14. julij 2016

Traktorji, pomen vzdrževanja

Traktorji zahtevajo za učinkovito delovanje učinkovito vzdrževanje . Ob nakupu veliko ljudi pozablja, da traktorji zahtevajo tudi vzdrževanja. Ter da so s tem lahko bolj ali manj gospodarni. Težav s tem nimajo osebe z izkušnjami ali dobro informirane osebe. Največ v prid nižanju stroškom oziroma doseganju optimalnih stroškov pa storimo sami. Ko se kupujejo traktorji večina gleda predvsem na zmogljivosti, investicijo in razne druge lastnosti. Vzdrževanje pa je za mnoge neznanka.



Tudi prodajalci so včasih začudeni, če se kdo od potencialnih kupcev pozanima za vzdrževanje poleg seveda ostalih lastnosti. Za nas je to ključnega pomena, s takimi vprašanji postavimo tudi marsikaterega proizvajalca v zadrego. Hkrati pa lahko naredimo selekcijo. Dober prodajalec ne bo le povedal kakšno vzdrževanje potrebujejo posamezni traktorji, kakšni so stroški, povedal bo tudi vse, kar se tiče področja poprodajne storitve. Verjetno ga ni kupca, ki bi mu bilo vseeno kako dobre so poprodajne storitve . Ob odločitvi smo seveda sami in samostojno odločamo o svojih izkušnjah. V tem primeru si je potrebno postaviti nekaj preprostih, vendar odločilnih kriterijev. izbrani traktorji bodo imeli nizke stroške vzdrževanja takrat, ko nam to potrdi praksa oziroma zaupanja vreden vir iz prakse. Izbira je tako lahko zelo enostavna, pogledati moramo vsega nekaj lastnosti, na podlagi naredimo selekcijo, posledično dobimo iz obsežne ponudbe zgolj nekaj za nas primernih. Poprodajne storitve se največkrat potrjujejo s prakso in dolgoletno tradicijo.

Pomembno vlogo pri tem igra tako blagovna znamka proizvajalca, kot tudi izvajalca poprodajnih storitev. Blagovna znamka z dolgoletno tradicijo proizvajalca in izvajalca pomeni, da bodo traktorji imeli zagotovljeno daljšo življenjsko dobo. Zanimivo pri tem je pogledati v preteklost. Za dobro izbiro se moramo vprašati, kaj izmed ponudbe, ki je bila aktualna pred nekaj leti je danes še na trgu oziroma ima zagotovljene poprodajne storitve. Traktorji v prihodnosti bodo s tem postali bistveno bolj kakovostna informacija ter zagotovilo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar