petek, 15. april 2016

Jakne, funkcija, material in oprema

Jakne so odlična izkušnja kupca, ko so dobri materiali , funkcija in oprema pravilno izbrani. Jakne dobro izberemo, ko imamo določene lastnosti. Funkcija, material in oprema so lastnostim, ki v veliki meri vplivajo na izkušnjo. Piko na i dodajo še estetske lastnosti jakne. Funkcija je namen predvidene uporabe.



Ta je lahko namenjena ožjemu krogu uporabe ali širšemu krogu uporabe. Ožji krog je lahko prosit čas, športne aktivnosti , uporaba za vsak dan in podobno. Izbira se pri upoštevanju teh zahtev hitro zoži, kar nam olajša izbiro. Športne aktivnosti zahtevajo drugačne lastnosti, kot uporaba za vsak dan, reprezentativne ali druge namene uporabe. Jakne za vsak dan so pogosta izbira, saj je pri njih največja možna uporaba v različne namene zagotovljena. Največkrat gre pri lastnostih takšne jakne za kompromis številnih lastnosti. Material je pri izpolnjevanju namena uporabe zelo pomemben. V primeru večje izpostavljenosti vremenskim in drugim vplivom iz okolice toliko bolj. Takrat morajo preprečiti, da negativni vremenski vplivi človeku ne predstavljajo nevarnost za njegovo zdravje. Materiali iz dneva v dan napredujejo in se spreminjajo. Zato se mnogi, ki so jakne kupovali pred časom, preprosto ne znajdejo ob mnogih navedenih materialih. Imena, oznake in drugi prepoznavne informacije novih materialov so jim neznanka. Pomoč prodajalcev je pri tem zelo koristna. Prodajalci so vedno na tekočem z novostmi, predvsem preko stika z proizvajalci oziroma njihovimi predstavniki.

Slednji imajo o vsakem novem materialu nudijo obsežne in koristne informacije. Material pa lahko prodajalci prepoznajo kot primeren preko izkušenj. Zahteve kot so naše, so pred nami izrazili že mnogi kupci, zato preko njihove izbire vedo, kaj je splošno najbolj zaželeno. Oprema je pri uporabnih lastnostih pika na i. Izbiro pa opravimo skladno z predvideno uporabo, zavedati pa se moramo, da nas bo vsaka napačna izbira lahko ovirala. Jakne so lahko splošno široko uporabne ali pa so namensko izdelane.

Ni komentarjev:

Objavite komentar