nedelja, 27. marec 2016

Vrtno pohištvo, tisoč in en material

Vrtno pohištvo v veliki meri določa izbran material ali izbrani material. Najbolj pogosto je vrtno pohištvo izdelano iz lesa, kovin, barvnih kovin, plastičnih mas, stekla, kamna ter številnih drugih materialov. Izbor materiala ni naključje, ampak je skrbno pretehtana odločitev. Naravnana je na lastnosti, ki jih kupci najbolj cenijo ter temu primerno pri ponudbi iščejo. Pogosto iskane lastnosti so cena, izgled, trpežnost, vzdrževanje in druge lastnosti.



Cena je ena najpomembnejših lastnosti predvsem pri množičnih izdelkih. Dobra prodaja je največkrat dokaz, da je postavljena cena prava. Proizvajalcu mora vrtno pohištvo zagotavljati dobiček, kar ga prisili k zelo modri izbiri uporabljenih materialov. Dražji material mu bo lahko prinesel izgubo, višja cena materiala pa ne bo omogočala konkurenčnost. Izgled je pomembna lastnost predvsem pri osebah, ki dajo na estetske lastnosti veliko. Gre pa za lastnost, ki je od primera do primera različno ocenjena kot tudi izražena. Trpežno vrtno pohištvo ima dolgo življenjsko dobo, manj je potrebnega vzdrževanja ter v številnih drugih lastnostih. Glede na te pogosto iskane lastnosti imamo tudi naravnano številno ponudbo materialov. Plastične mase se že nekaj časa izkazujejo kot zelo dobro alternativo naravnim materialom kot je les. Vrtno pohištvo iz plastičnih mas je cenovno dostopno, ne zahteva veliko vzdrževanja, vzdrževanje ni zahtevno, izgled pa je stvar okusa. Kar pomeni, da je mnogim všeč. Les je v marsikateri lastnosti pravo nasprotje plastične mase.

Vrtno pohištvo iz lesa je načeloma dražje, daje bolj prestižen videz, zahteva pa več vzdrževanja. Če seveda lastnik prisega na daljšo življenjsko dobo oziroma jo želi imeti. plastične mase in les pa sta zgolj dva od možnih materialov. Pogosto najdemo še kovine in barvne kovine, kamen ter druge materiale. Dodatno pestrost materialov omogočajo razne kombinacije. Tako ni redkost, da je v osnovi vrtno pohištvo izdelano iz materiala, ki omogoča trdnost, trpežnost in podobne lastnosti, kot piko na I pa ima drugi del izdelan iz bolj prestižnih materialov.


Ni komentarjev:

Objavite komentar