sobota, 2. januar 2016

Delnice, zrela naložba

Delnice so zrela naložba . Zrela naložba so delnice, ker njihovo upravljanje zahteva več odgovornosti in tej zahtevi primerno osebo. Načeloma delnice lahko kupi vsaka oseba. Vendar je lastništvo povezano z odgovornostmi, zaradi katerih delnice za nekatere postanejo nezanimive ali manj zanimive. Veliko je pri tem tudi neupravičenega strahu, ki delnice povezuje z pojmi, kateri nakazujejo neprimerno investicijo.



V tem pogledu so delnice manj zanimive za nekatere generacije. Spet druge generacije vidijo v tem številne prednosti. Situacija na trgu je takšna, da je danes potrebno več storiti za svoje osebno premoženje. Tako je računanje z varnimi naložbami za mnoge nesmisel. Saj jim v določeni predvideni dobi varčevana ne prinesejo zadovoljivega rezultata in dobička. Zavedajo se, da bodo svoj cilj dosegli le z prenosom investicije na bolj tvegane in posledično bolj donosne investicije. Zahteva pa takšna investicija veliko več razmišljanja, kot varne naložbe. Pri varnih naložbah je potrebno pregledati vsega nekaj informacij za dobro odločitev. V mnogih primerih pa varčevalci niti tega ne storijo, ampak preprosto izberejo ali podaljšajo najbolj varno naložbo, ki jim je na voljo. Pri tveganih naložba je predvsem potrebno vedeti, da je rezultat ugoden in neugoden. V primeru ugodnega rezultata ima naložba dobiček, obratno pa dobička. To v skrajnem primeru pomeni, da na z rezultati take naložbe ne more računati v času, ko bo naložbenik potreboval sredstva.

Za take primere mora oblikovati rezervo, ki mu bo omogočala v primeru negativnega rezultata normalno in kakovostno življenje. Rezervo lahko oblikuje tako, da del sredstev prenese na manj tvegane naložbe ali pa se odloči za razne druge možnosti, ki omogočajo najboljšo likvidnost in varnost naložbe . S tem mu je omogočeno, da pri tveganih naložbah uresniči svoje investicijske cilje brez vsakega najmanjšega tveganja za lastno normalno in kakovostno življenje. Delnice so dobra odločitev za naložbenika, ki želi svoja sredstva kakovostno oplemenititi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar