petek, 20. november 2015

Oblačila za dojenčke, udobno odraščanje

Oblačila za dojenčke nudijo udobno odraščanje . Temu primerno morajo biti oblačila za dojenčke prilagojena. Pomembno pri izbiri je najti številne dobre lastnosti v enem artiklu. Sama oblačila za dojenčke morajo zadovoljiti številne zahtevne standarde. Ker so oblačila za dojenčke namenjena odraščanju, je prilagodljivost velikega pomena. S tem imamo oblačila za dojenčke, ki se lahko prilagajajo rasti. Ta je izjemna, kar ni težko opaziti. Pomembno pri tem je, da oblačila za dojenčke omogočajo zdravo rast.



 Garderobo dojenčka sestavljajo majčke, nogavičke, jopice, kapice ter številni drugi artikli, ki so v osnovi podobni tistemu, kar nosijo na sebi starejše osebe. Obstajajo pa tudi artikli, ki so dojenčkom namensko izdelani. Pozornost pri teh artiklih je predvsem namenjena aktivnostim in njihovim lastnostim, ki niso enake starejšim osebam. Tako so številne osnovne funkcije bistveno drugačne, saj se na ustaljene navade nauči šele v kasnejših obdobjih. Pomembno pri izbiri je razmišljati o času uporabe, skladno z rastjo. Čas rojstva in posledično odraščanja je lahko različen. Kar pomeni drugačno garderobo. Poletni čas ima drugačne zahteve kot zimski, medtem ko sta jesenski in pomladni čas v marsičem podobna. Težave, ki lahko nastanejo si lahko predvsem predstavljamo glede na naše občutke in naše izkušnje. Dojenček prav tako kot mi čuti mraz, vročino, bolečino ter drugo, ne more pa si pri tem pomagati tako kot starejše osebe. Zato mora poskrbeti starš oziroma oseba, ki dojenčka varuje.

S tem je že v osnovi poskrbimo za dobro rast in razvoj. Pomembo je predvsem, da je obleka dinamično izbrana. Kar pomeni, da se zaveda spremembe v okolici, kot tudi razmišlja o tem, kako se dojenček v določeni obleki počuti. Glede na zunanje vplive iz oklice. Tako kot je nam neprijetno v oblačilih, ki nudijo preveč toplote, je enako neprijetno dojenčku. Le da sam pri tem ne mora veliko storiti. Enako velja za druge vplive, katerim oblačila za dojenčke morajo ustrezati.

http://www.nama.si/oddelki/otroci/oblacila-za-dojencke/oblacila-za-dojencke

Ni komentarjev:

Objavite komentar