nedelja, 21. junij 2015

Istra, čudovita izkušnja

Istra je čudovita izkušnja Polotok Istra se nahaja v severnem delu Jadranskega morja. Predstavlja zgodovinsko povezavo med Mediteranom in Srednjo Evropo. Mediteran je bil nekoč, kot ime samo pravi, središče dogajanja. Večino dosežkov in dogodkov v zgodovini se je dogajalo na njegovem širšem območju.



Preko luk in dobrih prometnih povezav, pa je omogočal tudi stik z vsemi takrat znanimi svetov. Istra je bila zaradi dobri kopnih in pomorskih povezav vedno v stiku z dogajanjem. V okolici polotoka Istra je bila navezanost z vsemi najbolj oddaljenimi kraji sveta še posebej prisotna in izrazita. Zato je Istra skozi vsa obdobja zgodovine bila zelo priljubljena za razne obiskovalce, nudila pa je tudi odlične pogoje za bivanje. Istra je zato prebivališče nudila najstarejšim kulturami. Ostanke teh kultur Istra lahko pokaže obiskovalcev, še več pa jih je skritih pod površjem zemlje ter morsko površino. Območje Istre je doživljalo zelo pestro in bogato zgodovino. Obdobja so bila enkrat bolj, drugič bolj bogata z dodajanjem in novostmi. V minulih desetletjih je postal polotok zelo priljubljeno letovišče. Krajev je veliko, obiskati jih je moč na različne načine. Značilnost turističnih krajev Istre je sobivanje tradicionalnega in sodobnega. V mnogih delih sveta je takšna značilnost svojevrstna posebnost. Prednost takšne značilnosti je, da lahko nudi izkušnjo bivanja zdelo različnim obiskovalcev. Na svoj račun pridejo tisti, ki imajo radi tradicionalno ponudbo, kot tisti, kateri prisegajo na sodobno ponudbo. Obstajajo tudi turisti, ki se navdušujejo nad individualno mešanico starega in novega.

 Tako si lahko izberejo bivanje v najbolj sodobnih objektih, hkrati pa si lahko privoščijo obiske starih mestnih jeder, starih mest, zgodovinskih ostankov ali pa se preprosto odpravijo v središča uživat vsakdanjik lokalnih prebivalcev. Izkušnja je posebej zanimiva v času, ko se glavna turistična sezona zaključi. Lokalno prebivalstvo takrat bolj svobodno zadiha svoj vsakdanjik. Istra ima poseben vsakdanjik, ki navdušuje mnoge turiste iz različnih koncev sveta.


Ni komentarjev:

Objavite komentar