torek, 23. junij 2015

Prenosna klima, mobilna svežina

Prenosna klima je mobilna svežina . Mobilna svežina je prenosna klima, ker lahko zagotavlja ohlajevanje zraka praktično povsod. Za delovanje prenosna klima potrebuje le vir energije. Največkrat se prenosna klima napaja preko električne energij iz električnega omrežja. Prenosna klima je koristna povsod tam, kjer se želje uporabnikov spreminjajo. Predvsem je prenosna klima koristna pri spremenljivih prostorskih zahtevah.



Uporabniki se selijo iz enega v drug prosto ali drug objekt, v katerem ni klimatske naprave. Prenosna klima je pri tem odlična rešitev. Uporaba je časovno odvisna od uporabnika, v vsakem primeru pa je uporaba določena poljubno. To velja tako za čas, kraj, kot tudi načine ohlajevanja zraka. Ohlajevanje zraka načeloma ni zahtevno. Poznamo tudi nekatere preproste in klasične načine. Ki pa v današnjih časih več ne ustrezajo sodobnim zahtevam. Ljudje želimo imeti kakovostne pogoje bivanja povsod in vedno. Uporaba klimatske naprave je lahko razumljiva, zato poskrbi že proizvajalec. Za vsake zadrege so na voljo navodila za uporabo, poleg tega pa so prodajalci vedno na voljo za dodatne informacije. Več težav lahko povzroči nepravilna uporab klimatske naprave. Klimatske naprave ohlajajo zrak na poljubno temperaturo. Poljubna temperatura pomeni, da jo uporabnik klimatske naprave določi. Pri določanju temperature ohlajenega zraka nastanejo večje ali manjše težave. Kažejo se v raznih zdravstvenih težavah, bolečinah in podobnih negativnih učinkih. Za odpravljanje teh težav je potrebno izvesti zgolj nekaj ukrepov. Ohlajeni zrak ne sme biti preveč različne od zunanjega zraka. Predvsem je važna razlika v temperaturi.

Razlika med ohlajenim zrakom in temperaturo zunanjega zraka mora biti vsega nekaj stopinj. Uporabnikom se to velikokrat zdi nesmisel. Vendar se morajo pir tem zavedati, da je nekaj stopinj razlike zelo prijetna temperatura. Predvsem je bistveno boljša kakovost zraka. Hkrati pa ni bistveno večje temperature, kot je temperatura zunanjega zraka.Prenosna klima je udobje bivanja prostora v katerem se nahaja ter vseh bližnjih prostorih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar