petek, 19. junij 2015

Delo doma, priložnost sposobnim

Delo doma je priložnost sposobnim . Sposobne osebe brez težav najdejo delo doma. V nekaterih primerih bi lahko rekli, da delo doma išče sposobne osebe. Sposobnosti, ki jih delo doma zahteva so različne. Predvsem so zahteve, ki jih delo doma uveljavlja, odraz sodobnega delovnega okolja. Delo doma poteka v tekmovalnem okolju. Za delo doma je značilno, da ima delodajalec, kateri ponuja delo, mnogo tekmecev.



Sposobne osebe so lahko dodana vrednost podjetja, kjer so zaposleni. V tekmovalnem okolju vedno poteka boj za kupce in druge udeležence na trgu. Vsi po vrsti želijo na trgu pridobiti le najboljše. Poleg kupcev so med udeleženci na trgu tudi dobavitelji, ponudniki izdelkov in storitev ter mnogi drugi. Dodana vrednost vse zanima. Podjetje, ki ima dobro dodano vrednost, je zato zanimiva referenca. Vsak, ki sodeluje z njim v svoje reference rad zapiše, sodelovaje z uspešnim podjetjem. Zaposleni prispevajo velik delež dodane vrednosti, zato je jasno uspešno podjetje zainteresirano predvsem za zaposlene, ki to dodano vrednost omogočajo. Sposobni so to brez dvoma. Zanje je v veliko primerih značilno, da zaposlitev lahko dobijo tudi na nekatere individualne načine. Ti načini se razlikujejo od klasičnih načinov. Klasični načini pridobivanja delovnega mesta, so uveljavljeni postopki. Predvsem to pomeni, da se morajo potencialni kandidati soočati s konkurenco za prijavljeno delovno mesto. Zaradi konkurenčnosti je boj neizprosen in trd. Individualni način, to obide.

Konkurenčnost ponuja sama oseba. Razgovor je lahko formalen ali neformalen. Neformalen pogovor za delovno mesto je tisto, ki poteka izven delovnega okolja podjetja oziroma profesionalnega okolja potencialnega novo zaposlenega. Formalni pogovor je obratno vsak razgovor, ki poteka v delovnem okolju, bodisi sposobne osebe bodisi njegovega potencialnega delodajalca. Pogovor je v takem primeru največkrat drugačen, kot v primeru klasičnega razgovora za delovno mesto. Delo doma je zanimivo za mnoge osebe, delodajalci pa zardi velikega zanimanja lahko izbirajo ter največkrat izberejo zgolj izredne.

http://mojazaposlitev.si/kariera/honorarno-delo/honorarno-delo-od-doma/

Ni komentarjev:

Objavite komentar