petek, 8. maj 2015

Izračun zavarovanja zahteva poštenost

Izračun zavarovanja v prvi vrsti zahteva poštenost . Poštenost je v poslovnih odnosih zelo cenjena vrlina. Poslovni odnosi med strankami morajo biti v največji možni meri pošteni, saj je s tem zagotovljena prihodnost poslovanja. Izračun zavarovanja mora to načelo v veliki meri upoštevati. Brez poštenja izračun zavarovanja nima prave vrednosti. Izračun zavarovanja sicer v nekaterih primerih temelji na osnovah, ki nimajo povezave s poštenostjo.



Vendar je izračun zavarovanja lahko kazniv, predvsem pa ima kratkotrajne učinke. Izračun zavarovanja, ki se izkaže za neresničnega, lahko odžene stranko ali pa celo vrsto strank. Ker se izračun zavarovanja izkaže za neuresničljivega je to za stranko ali pa več drugih strank hkrati napotilo za sklenitev zavarovanja pri drugi zavarovalnici. Druge zavarovalnice poišče zavarovanec na osnovi raznih informacij. Predvsem so dobrodošle zavarovalnice, ki imajo pri zavarovancih dobro podobo. To pomeni, da so zavarovanci prepričani v vse navedbe iz zavarovalne pogodbe. Poleg tega zavarovance zanima kakovost obravnave njihovega primera. Nastala škoda, ki je temelj primera, povzroča zavarovancu razne negativne lastnosti. Predvsem ne mora zavarovanega predmeta uporabljati in koristiti v celoti, kot je bilo to mogoče pred nastankom škode. Hitra in kakovostna obravnava nastalega primera je zahteva vsakega zavarovanca. Ker je odprava nastale škode običajno povezana z neuporabo oziroma onemogočanjem koristi, je vsak izgubljen trenutek dragocen. Zavarovalnica oziroma njen predstavnik se mora zato takoj odzvati, ter omogočiti zavarovancu pridobitev vsega, kar je navedeno v zavarovalni polici. Zavarovalna polica je dobra osnova za izračun zavarovanja.

Na podlagi zavarovalne police se odvija vrsta aktivnosti. Zavarovalna polica ni zanimiva zgolj za zavarovanca in zavarovalnico, pri kateri je sklenjena. Veliko pomeni tudi konkurenčni zavarovalnici. Konkurenčna zavarovalnica zavarovalno polico lahko vidi kot dobro osnovo za izvajanje konkurenčnih aktivnosti. Največkrat imajo konkurenčne aktivnosti namen pridobivanja pozitivnih učinkov. Pridobivajo se na razne načine. Izračun zavarovanja mora vsebovati lastnosti, ki omogočajo kvalitetno zavarovanje, varno poslovanje ter konkurenčne prednosti.


Ni komentarjev:

Objavite komentar