sobota, 9. maj 2015

Vrtne garniture, zaznamujejo okolico

Vrtne garniture lahko zaznamujejo okolico v večji ali manjši meri. Okolica doma je zelo pomemben estetski in uporaben element vsakega doma. Vrtne garniture okolici doma dajo pečat, ki sporoča osebi, ki jo prvič vidi več kot si lahko zamišljamo. Ljudje vrtne garniture kupujemo po svojih željah in zahtevah. Nehote zbrane vrtne garniture pustijo svoj pečat, ki govori o naših osebnih lastnostih.



Nekaterim so bolj všeč estetske vrtne garniture, drugim praktične in uporabne vrtne garniture, tretjim enostavne in dostopne vrtne garniture, četrtim in vsem ostalim pa njihovim zahtevam primerne vrtne garniture. Oseba, ki hoče in kupi praktično in uporabno vrtno mizo, želi na njej tudi početi mnoge aktivnosti v večjem ali manjšem obsegu. Zaveda se, da so vrtne garniture lahko zelo praktičen in priročen element doma. Na vrtni mizi bo lahko obedoval, lahko bo uporabljal prenosni računalnik, lahko bo bral časopis, lahko bo na vrti mizi imel priročno odlagališče za orodje, pripomočke, potrebščine, material in vse drugo, kar bo potreboval pri urejanju ali obnovi doma. Nekaj drugega je izbira kupca, ki bo na vrtni mizi izvajal bolj specifična dela. Spet drugače je z vrtnimi mizami za kupca, ki želi, preproste, enostavne in cenovno dostopne vrtne mize. Največkrat so to vrtne mize, ki morajo biti dostopne in uporabne, največkrat pa ne smejo zahtevati pretiranega vzdrževanja. Ker je cenovni razred ugoden, se bo namesto dragega vzdrževanja, kupec odločil za novo vrtno mizo, največkrat enakih preprostih, enostavnih in cenovno dostopnih lastnostih.

Okolica doma je tudi pomemben faktor, pri odločanju. Drugačne so zahteve za vrtne mize v moderni soseski mesta, kot vrtne mize na podeželju. Drugačne so tudi vrtne mize na podeželju, če hočemo, da dobro ustrezajo gradbenim in drugim značilnostim okolja. V Sloveniji imamo tako vrtne garniture različnih klasičnih primerov, različnih materialov, oblik, izdelovalskih prijemov, ki se od pokrajine do pokrajine bistveno lahko razlikujejo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar