petek, 8. maj 2015

Imunski sistem in dobra prehrana

Imunski sistem omogoča dobra prehrana . Hranilne snovi, ki jih pridobivamo s prehrano, močno vlivajo na vnos energije . Imunski sistem lahko poleg tega krepimo še na mnoge druge načine. Predvsem imunski sistem dobro krepimo z razstrupljanje, primerno obleko in obutvijo, izogibanju negativnim vplivom iz okolice, redno vadbo ter dovolj dobim počitkom. Vsi našteti ukrepi i imunski sistem ohranjajo v dobri kondiciji. Imunski sistem lahko na različne načine oslabi, zato je potrebno njihovo vzdrževanje.



Dober imunski sistem je potrebno vzdrževati na optimalen in primeren način. Vsak imunski sistem je zgodba zase. Zato moramo svoj imunski sistem najprej spoznati, če mu želimo najboljše. S spoznavanjem lastnega imunskega sistema bomo na eni strani prepoznali koristne učinke, ter jih ločili od manj koristnih in nekoristnih učinkov. Hkrati pa bomo znali tudi prepoznati slabitev in poslabšanje imunskega sistema. V tem primeru si bomo najprej in najbolje znali sami pomagati. Kar je najboljši recept za zdravljenjem. Zdravstveno osebje nam sicer pir zdravljenju želi pomagati po najboljših močeh, vendar lahko zaradi individualnosti organizma, zdravljenje ni najboljše. Zdravstvene učinkovine imajo lahko tudi zelo različne učinke. Telo se lahko odziva drugače od velike množice drugih primerov. Zato je dobrodošlo, da svoje telo in lasten imunski sistem čim prej in čim bolje sami spoznamo. Ničesar pa ne bomo zgrešili, če bomo lastnemu telesu namenili zdrav način življenja.

Zdrav način življenja v pravi vrsti pomeni sprejemanje vseh koristnih učinkovin, in odklanjanje negativnih učinkovin. Pri tem naletimo na marsikatero življenjsko dilemo. Več dela pomeni več prihodkov in več možnosti za različne koristne stvari v življenju. Zavedati se moramo, da s tem hkrati znižujemo življenjsko kakovost. Več dela pomeni tui več izčrpanosti, več stresa, več možnosti poškodb in okvar delovanja organizma ter mnoge druge negativne posledice. Zdravo razmerje med negativnimi in koristnim je zelo dobrodošlo. Imunski sistem ima kompleksne lastnosti, katere je treba temu primerno kompleksno obravnavati.


Ni komentarjev:

Objavite komentar