sobota, 19. april 2014

Kampiranje, za vsakogar nekaj

Kampiranje je ena od možnosti preživetja počitnic ali drugega časovnega obdobja na prostem, v objemu narave. Pri tem se uporablja različne bivalne enote, ki so za razliko od hiše ali stanovanja, začasnega značaja, predvsem pa so mobilne. Med najbolj pogoste mobilne oblike bivalnih enot, ki jih ljudje za kampiranje uporabljajo sodijo šotor, počitniška prikolica , avtodom in mobilne hiške. Kampiranje je v prid sodobnim zahtevam ter varovanju okolja temu primerno urejeno in nadzorovano.

Kljub pristnemu stiku z naravo, ljudje v kampiranje vnašajo delček sodobnega sveta. Brez sanitarij, nekateri tudi tekoče vode in elektrike si nekateri ne predstavljajo življenje, tudi če se odločijo za bivanje naravi. Tako se mnogi odločijo za kampiranje v urejenem in teritorialno omejenem območju, ki ga imenujemo kamp . Sodoben kamp lahko obiskovalcem nudijo dober kompromis med večino pritiklin sodobnega sveta in pristnim stikom z naravo. Bivalne enote za kampiranje ljudje izbirajo po svojih izkušnjah, tisti, ki se za kampiranje odločijo prvič pa se za informacije in reference obrnejo na različne vire.

Pri tem največkrat povprašajo za mnenje in nasvet prijatelje, sorodnike in znance, ki kampiranje poznajo in se z njim ukvarjajo že nekaj časa. Predvsem velja pri odločitvi, katero bivalno enoto bomo za svoje kampiranje izbrali, dobro premisliti o vseh pozitivnih in negativnih lastnosti posamezne opcije. Šotor je zelo preprosta oblika, ki jo lahko izberemo za svoje kampiranje, je pa treba ob vsaki namestitvi računati z sestavljanjem in razstavljanjem. Veliko vlogo v prid dobrih in slabih lastnosti igra veličina šotora. V primeru, da za kampiranje izberemo manjši šotor bo namestitev preprostejša kot pri večjem , enako bo prostorsko manj potraten ter zahteven za tovorjenje. Počitniška prikolica in avtodom sta v primerjavi z šotorom udobnejša. Sta pa zahtevnejša pri prevažanju. Kar pomeni, da moramo imeti ustrezno vlečno vozilo. Kampiranje v počitniški prikolici in avtodomu zahteva tudi več vozniških izkušenj.

Izberite najboljši kamp:
http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/Kampi/Polari_Rovinj
http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/Kampi/Vestar_Rovinj
http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/Kampi/Amarin_Rovinj
http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/Kampi/Valdaliso_Rovinj
http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/Kampi/Porto_Sole_Vrsar
http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/Kampi/Naturizam_Koversada_Camp_Vrsar
http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/Kampi/Valkanela_Vrsar

Ni komentarjev:

Objavite komentar