nedelja, 2. marec 2014

Kaj je zavarovalnica?


Zavarovalnica je ustanova, ki se ukvarja s sklepanjem zavarovanj. Če bi vprašali kogarkoli, bi vam najverjetneje povedal, da je zavarovalnica ustanova, ki ima agente, ki pridejo na dogovorjeno mesto in vam naredijo za določeno ceno in izbrano zavarovanje zavarovalno polico. Kako ugodna je zavarovalnica je odvisno od tega kaj tudi vključuje v ponudbi, ne samo kako nizka je zavarovalna premija, ki jo plačuje naročnik zavarovalne police. Velikokrat si ljudje mislijo, da je vse v ceni, vendar če dobro ne preučite ponudbe lahko veliko izgubite.

Vsaka zavarovalnica ima svoje posebne ponudbo, ki pa je tudi odvisna od zavarovanja, ki ga zavarovanec izbere. Osnovna vrednost se lahko hitro zmanjša, če imate dodatne ugodnosti, tudi z leti zvestobe se zmanjša in pa z vašo dejavnostjo in vključenostjo v kakšna društva kot je gasilsko društvo, ki vam pri večini zavarovanj ponuja posebne popuste. Prav vsaka zavarovalnica je dobra, na slovenskem tržišču jih je veliko uveljavljenih in zato tudi bolj kvalitetne. Z daljšo tradicijo postane zavarovalnica bolj izkušena in s tem tudi ima boljše ponudbe, bolj kakovostne, večjo izbiro in dodatne ugodnosti, ki si jih lahko tudi sami pridobimo z leti zvestobe. Vsaka zavarovalnica ima lepe reklame in reference, pomembno pa je glede na to kakšno zavarovanje želite skleniti kaj vse njihova ponudba vključuje.

Zavarovanje pomeni ustvarjanje gospodarske varnosti z izravnavanjem gospodarske nevarnosti ob pogoju uresničevanja zakona velikih števil. Zavarovanec prenese s s plačilom premije tveganje nastanka škode na zavarovalnico, s čimer doseže varnost svojega poslovanja. Glavna dajatev zavarovalnice je izplačilo škode, njena temeljna storitev pa ustvarjanje gospodarske varnosti. Najbolj pomembna storitev, ki jo lahko pričakujete od zavarovalnice je, da bo morebitna škoda v času trajanja določenega zavarovanja nadomeščena z zavarovanjem. Zavarovalnica in zavarovanec skleneta zavarovalno pogodbo. Poznamo različne zavarovalnice, večina ljudi ve, kaj je zdravstvena zavarovalnica, pa tudi tiste, pri katerih zavarujemo premoženje.
Vir: http://www.vzajemna.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar