četrtek, 6. februar 2014

Kampiranje v Istri


Kampiranje je brez dvoma eno izmed najbolj pristnih načinov preživljanja dopusta v naravi. Neposreden stik z naravo ljudi pomirja, pomaga, da se prej odpočijejo, pozitivno vpliva na razpoloženje in tudi na zdravje. V bližini Rovinja in Vrsarja se nahajajo najlepše plaže na Istri, zato je tam kampiranje idealno. Pri tem pa je potrebno še posebej opozoriti, da odločitev za kampiranje namesto preživljanje dopusta v apartmaju ali hotelu ne pomeni, da se morate odreči kakršnemukoli udobju.

V sodobnih kampih je kampiranje možno na različnih lokacijah, kajti parcele ob morju se delijo glede na kakovost. Običajno kampi sortirajo parcele glede na njihovo lego, kvaliteto terena in predvsem storitve in udobnosti, ki jih parcela ponuja. Najbolj kakovostne parcele se raztezajo na najmanj 100 kvadratnih metrih, teren je raven in primeren za vrsto kampiranja: šotorjenje, bivanje v prikolici ali avtokamperju. Vse boljše parcele, ki jih izberemo za kampiranje imajo lasten vodni priključek in elektriko. V primeru prikolic in kamperjev pa tudi priključek za odvod odpadnih voda.
 Če se odločite za kampiranje lahko izberete tudi kakšno parcelo nižje kakovosti. Kampi v Istri ponujajo precej različnih cenovnih rangov. V vsakem primeru pa je kampiranje najcenejši način za preživljanje dopusta. V primeru, da s seboj prinesete prenosni kuhalnik ali gril, si lahko hrano v celoti pripravite sami. Na takšen način boste privarčevali veliko denarja, ki bi ga sicer porabili v dragih gostilnah. Poleg tega pa kampiranje omogoča, da si pripravite vsak dan tisto hrano, ki si jo najbolj želite. Seveda pa ni vse v denarju. Kampiranje je doživetje, ki je izrazito družabno. Vsa opravila lahko delamo v družbi svojih najbližjih in prijateljev. Na tak način še bolj okrepimo družinske in prijateljske vezi in tako nadoknadimo vse izgubljene stike, ki jih nismo mogli imeti tekom leta zaradi obveznosti. Kampiranje v objemu narave, zavetju sence borovcev in s pogledom na morsko modrino je zares popolno doživetje.
Več informacij najdete tukaj http://www.campingrovinjvrsar.com/

Ni komentarjev:

Objavite komentar