torek, 4. februar 2014

10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji, ki jih ne smete spregledati


Kenija je afriška država in če jo boste v kratkem obiskali, si morate izdelati seznam z 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji, ki si jih morate obvezno ogledati. V to državo prihaja vsako leto več turistov. Lahko bi rekli, da je Kenija država nasprotij. Na eni strani imamo Nairobi, ki je njeno glavno mesto, ki je prava moderna prestolnica, na drugi strani pa imamo obrobje Kenije, kjer živijo plemena in kjer se odvija divji boj za preživetje v naravi.

Zagotovo samo mesto Nairobi spada med 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji. Zanimivo je že to, da je mesto, ki danes šteje kar 4 milijone prebivalcev, staro komaj sto let. Pred stotimi leti je tam ležalo le močvirje, danes pa tam stoji prava metropola. Mesto je izjemno moderno, v njem se nahajajo sodobna nakupovalna središča, odlična gostinska ponudba, tematski nočni lokali in še bi lahko naštevali. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji lahko prištejemo tudi njeno obalo. Ta se razteza ob Indijskem oceanu, teče pa poleg Somalije in Tanzanije. V tem oziru velja omeniti, da se je nad čudovitimi elementi te obale navduševal že znani pisec Hemingway.

Kristalno bela mivka na plaži in neokrnjeni koralni grebeni spadajo med 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji. Ta znamenita obala je omenjena tudi v pravljicah iz 1001 noči, ki so še danes izjemno priljubljene med otroško in tudi starejšo populacijo. Naslednja točka, ki jo velja uvrstiti na seznam 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji, je Kenijski narodni park. Mnogi se bodo strinjali, da spada narodni park v Keniji med najlepše narodne parke v Afriki. Država vsako leto namenja precejšnje količine denarja za vzdrževanje tega naravnega rezervata, v katerem bivajo danes žal že ogrožene živalske vrste. Z vodenim ogledom v narodnem parku si boste ogledali najbolj eksotične živalske vrste, ki prebivajo na našem planetu. Narodni park se deli na različna področja, vsako pa je del 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji. Ogledali si boste lahko črede slonov.

Opazovali boste njihovo obnašanje tudi iz precejšnje bližine. Med največje naravne znamenitosti spadajo tudi nosorogi in panterji. Vsi ljubitelji živali so z ogledom narodnega parka vedno bili zelo zadovoljni, saj takšne izkušnje ne morete ponoviti v nobenem živalskem vrtu. Tukaj lahko živali opazujete v njihovem naravnem habitatu, kar je naravnost fascinantno. Prav tako lahko med 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji uvrstimo tudi ljudstvo Masaji. Gre za staro pleme, ki še danes poseljuje prostrane ravnine te države in živi tradicionalno življenje v pristnem stiku z naravo.
http://www.agencija-oskar.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar