nedelja, 15. november 2020

Avtosedeži in njihova namestitev v vozilo

 

Če ste ravnokar dobili novega družinskega člana, ste najverjetneje zanj celotno opremo kupili že pred časom. Ker se bo dojenček z vami malce kasneje vozil tudi v avtu, niste pozabili kupiti niti kakovostno zasnovan otroški sedež za avto. A ker je bilo na trgu veliko izbire, ste porabili kar nekaj časa, da ste izbrali pravega. Morda pa te opreme še nimate in se ravno v tem hipu sprašujete, kje so na voljo dovolj kakovostni in cenovno dostopni kakovostni avtosedeži.

Avtosedeži so na voljo v vsaki specializirani prodajalni s tovrstno otroško opremo. Nekateri starši se sicer odločajo za nakup rabljenega avtosedeža, a so cene novih že tako dostopne, da se vam splača nakup povsem novega. Obenem vam ne bo treba skrbeti, ali je rabljeni otroški sedež za avto še dovolj kakovosten ali ne. Ne glede na to, ali ste oziroma še boste kupili kakovosten rabljeni otroški avtosedež ali novi avtosedež, pa je najpomembneje, da je takšna oprema za otroka pravilno nameščena. V nasprotnem primeru namreč lahko naredite več škode kot koristi.

Nameščanje avtosedeža na zadnje sedeže vozila

Avtosedeži morajo biti torej v prvi vrsti nameščeni na primerno mesto in to na najučinkovitejši način. Ko ste kupili rabljeni ali nov sedež za avto za otroka, ste poleg sedeža in drugih dodatkov prejeli še jasna navodila, kako namestiti sedež na zadnje sedeže vozila.

Če takšnega nameščanja do sedaj še niste opravljali in niste preveč tehnični tip, vam pri tem ne nazadnje lahko pomagajo kar strokovno podkovani prodajalci iz trgovine, v kateri ste avtosedež tudi kupili.

Ni komentarjev:

Objavite komentar