nedelja, 3. april 2016

Prostovoljno zavarovanje, dobra investicija

Prostovoljno zavarovanje je dobra investicija . Človek se v življenju velikokrat znajde pred odločitvijo o investicijah. Največkrat želi z njimi pridobiti določene koristi ter tako svoj prisluženi ali kako drugače pošteno pridobljen denar oplemenititi. Prostovoljno zavarovanje je investicija v njegovo zdravje. Zavarovalnica, ki to omogoča, je ustanova s tradicijo, ki temelji na solidarnosti in zavedanju pomena solidarnosti. Njen pomen so ljudje spoznali že pred več kot stoletjem, ko je bilo prisotno zavedanje, da sam človek težje krije višje stroške zdravljenja, kot več oseb. S tem namenom se je več ljudi zavezalo kriti višje stroške zdravljenja z manjšimi prispevki.



Zametke današnje zdravstvene zavarovalnice najdemo pred več kot stoletjem in pol, temelj današnje organizacije zdravstvenega sistema pa je nekaj desetletji mlajši. Območje naše dežele je bilo eno prvih z zagotovljenim sistemom zdravljenja, kar je prineslo mnogim številne koristi. Prostovoljno zavarovanje je odraz sodobnega varovanja zdravja, ki temelji na zakonu. Ta predpisuje v osnovi varovanje zdravja, z aktualnimi in vedno prisotnimi spremembami pa omogoča, da sistem deluje dobro v korist zavarovancev. Hkrati zavarovancem omogoča svobodo pri izbiranju. Lahko se odločijo za obvezno, poleg njega pa še za prostovoljno zavarovanje. Razlika je tem, da osnovno prinaša zdravstven storitve, pripomočke, zdravila in druge koristi pri odpravljanju posledic bolezni ali poškodb. Prostovoljno zavarovanje krije stroške, ki nastanejo pri raznih dodatnih storitvah in potrebah za odpravo posledic bolezni in poškodb. Pomen dobre naložbe ni le v tem, da z majhno investicijo dobimo več. Pomembno je tudi hitro in kakovostno okrevanje, ki omogoča, da človek lahko naprej aktivno opravlja svoje profesionalne ali prostočasne naloge .

Prostovoljno zavarovanje pa zavarovancem lahko nudi tudi večji obseg iz pogodbe izhajajočih pravic, višji standard storitev obveznega zavarovanja ter številne večje pravice, kot jih nudi obvezno zavarovanje. Prostovoljno zavarovanje je verjetno najboljša investicija, ki jo lahko sklenemo na trgu, saj varuje naše največje bogastvo.

http://vzajemna.si/sl/zavarovanja/dopolnilno-zdravstveno-zavarovanje/o-dopolnilnem-zdravstvenem-zavarovanju/

Ni komentarjev:

Objavite komentar