nedelja, 17. april 2016

Kompresijske nogavice, zdravju koristno

Kompresijske nogavice zagotavljajo boljše delovanje človeškega organizma Kot posledica se izboljša zdravstveno stanje potem ko uporabimo ustrezne kompresijske nogavice. Dobro delovanje organizma v veliki meri omogoča srce skupaj s pljuči ter celoten sistem, ki zagotavlja oskrbo krvi do organov. Dobra oskrba se prepozna predvsem takrat, ko začnemo resneje gibati oziroma delovati v smeri izboljšanja zdravstvenega stanja.



Opazimo, da je stanje in počutje bistveno bolje, če preko večjih gibalnih aktivnosti pospešimo delovanje srca, pljuč ter celotne oskrbe. V nekaterih primerih pri tem nastopijo težave, saj zaradi slabih življenjskih navad, dednih napak, osebnih lastnosti in drugih razlogov, čutimo razne negativne posledice večje obremenitve. Odpravijo jih lahko kompresijske nogavice . Takoj po uporabi nam bo jasno, da oskrba krvi ni delovala dovolj dobro in učinkovito. Vzroke lahko najdemo na celotnem sistemu od srca preko žil do organov. Pri dednih napakah smo na to v mnogih prijemih že navajeni, oziroma hitreje prepoznamo težave. Takšne osebe velikokrat kompresijske nogavice že poznajo, so njihova osebna izkušnja. Pri slabih življenjskih navadah pa to nastopi kot novost, v primeru, da po daljšem premoru začnemo bodisi uporabljati kompresijske nogavice , bodisi intenzivneje izvajati gibalne aktivnosti. Pomoč pri takšni težavah se predvsem deli na strokovno pomoč in samopomoč. Strokovna pomoč je obisk osebnega zdravnika, samopomoč pa kot ime govori pa oseben razmislek in ukrepanje.

Zgrešeno je razmišljanje, da so kompresijske nogavice namenjene zgolj osebam, ki imajo težave s pretokom krvi ali druge težavo z srčno žilnim sistemom. Uporabniki so lahko povsem zdravi, vendar morajo zaradi delovnih ali drugih obveznosti biti v telesnem položaju, ki za pretok krvi oziroma optimalno delovanje srčno žilnega sistema ni dobro. Zato pride do težav z oskrbo organov ter težav pri drugih aktivnostih srčno žilnega sistema. Nasvet strokovnjaka je dobrodošel, če je vzrok ugotovljen dovolj zgodaj, nasvet pa vestno izpolnjujemo. Kompresijske nogavice so pomoč srčno žilnemu sistemu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar