sobota, 6. februar 2016

Srce, zdravje organov

Srce zahteva, da se zdravje organov nadzira, sledi spremembam ter vedno vzdržuje njihovo osebno optimalno stanje. Človeku srce predstavlja nenadomestljivo naravno danost. Naravna danost pomeni nenadomestljivost. Ker srce nima ustrezne naravne alternative. S tem zavedanjem lahko srce bolje razumemo. Kar pomeni, da se zavedamo, da je srce naša kakovost življenja.



V primeru, da se srce poslabša v svojih sposobnostih, kakovostih in zmogljivostih, to lahko pomeni resne težave. Predvsem v tem primeru srce povzroča razne zdravstvene težave. Težava, ki jo iz generacije v generacijo doživlja človeštvo je ne zavedanje pomena zdravja v obdobju, ko zdravstvenih problemov ni. Takrat je vse v najlepšem redu, človek se počuti dobro in ne čuti nikakršno potrebno po ugotavljanju svojega zdravstvenega stanja. Prav v tem obdobju pa se začnejo največkrat generirati razne težave. Človek s procesom staranja načeloma postaja manj aktiven, njegov življenjski slog postane bolj umirjen, več je raznih rutin. Posledično se tudi celoten organizem na to novo nastalo stanje prilagodi. Kar pomeni številne negativne posledice. Že samo zmanjšano gibanje pomeni, da so nekatere osnovne funkcije v slabšem stanju. Preprosto zato, ker človek ne skrbi za njihovo optimalno delovanje. Umirjen in manj aktivni življenjski ritem zahteva od organizma manj napora, vendar se s tem tudi znižuje manjše zmogljivosti. Kar na zunaj sicer pomeni, da nismo več sposobni določene količine in kakovosti aktivnosti. Z vidika organizma pa to pomeni poslabšanje v omogočanju delovanja na višji kakovostni stopnji. Oskrba organizma z vsem potrebnim se zmanjša. Posledično postane organizem s slabšo oskrbo neprimerno slabši v primerjavi s preteklim stanjem. Zato je že zavedanje te pomanjkljivosti sodobnega človeka, pomembno spoznanje.

In morebiti dobra motivacija za kakovostne spremembe v prihodnosti. Že samo zavedanje, da slabšanje kondicije organizma pomeni tudi manj zdravja, je pomemben prispevek k izboljšanju njegovega osebnega zdravstvenega stanja. Srce omogoča zdravje, skladno s človekovo skrbjo za njegovo optimalno delovanje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar