sreda, 27. januar 2016

Oblačila za dojenčke, prva garderoba

Oblačila za dojenčke je osebna prva garderoba . S tem začnejo oblačila za dojenčke ciklus, ki traja celo življenje. V celotnem ciklusu so prav oblačila za dojenčke najpomembnejša. Dojenček intenzivno raste in se razvija, poleg tega o številnih potrebah ne more sam odločati. Zato morajo oblačila za dojenčke učinkovito preprečevati možnosti raznih negativnih posledic.



Tako morajo oblačila za dojenčke uravnavati telesno temperaturo veliko bolj kakovostno, ker dojenčki niso sposobni tako kot odrasle osebe samostojno dodati ali odvzeti odvečen kos oblačila. Poleg tega dojenčki ne morejo samostojno opraviti veliko ali majhno potrebo. Kar zahteva od oblačil dodatne obremenitve. Pri tem je pomembno, da oblačila za dojenčke pomagajo vzdrževati higienske pogoje. Koža je pri dojenčku občutljiva, zato je higiena še toliko bolj pomembna. Pri odrasli osebi je odpornost večja, poleg tega je odrasla oseba sposobna samostojno poiskati pomoč za številne težave. Predstavniki garderobe dojenčka so spodnja majčka, različni pajacki, nogavičke, slinček, jopica, kapica in drugo. Izbira je odvisna od več dejavnikov. Predvsem je letni čas pomemben dejavnik, ki odloča o oblačilih. Pri ustreznosti oblačil ni nič kaj posebno drugače, kot pri odraslih osebah. V osnovi mora oblačilo za dojenčka zagotavljati idealno telesno temperaturo, ščititi pred negativnimi vplivi iz okolice, dodatno pa morajo skrbeti za zdrav razvoj preko zagotavljanja visokih higienskih standardov in drugih podobnih zahtev.

Higienska odličnost se zagotavlja s čiščenjem ter zagotavljanjem ustreznih pogojev uporabe. Poleg letnega časa je pri izbiri pomembna količina. Ker so oblačila bolj obremenjena z nečistočami, čiščenje pa vzame precej časa, mora biti na voljo vedno dovolj ustreznih kosov čiste garderobe. Zato dodaten kos posamezne garderobe nikoli ni odveč. Tako nikoli ne zgrešimo z nakupom spodnje majčke, spalnega pajacka, nogavičk, slinčkov in podobnih artiklov. V primeru, da se ponudi takšna ali drugačna priložnost nakupa. Ko oblačila za dojenčke kupujemo, kot darilo za priložnostni obisk ali kakšen podoben namen.


http://nama.si/oddelki/otroci/oblacila-za-dojencke/oblacila-za-dojencke

Ni komentarjev:

Objavite komentar