sreda, 23. december 2015

Linolej, ekološko odličen

Linolej je ekološko odlična talna obloga. Ekološko odlična talna obloga je linolej zaradi prisotnosti naravnih in obnovljivih materialov. Spisek odličnih lastnosti linolej pa se tu šele začne. V sodobnem času dajemo poleg ekološkosti, velik pomen tudi varčevanju. Talna obloga mora omogočati zelo dobre lastnosti varčevanja. Pri tem niso pomembne zgolj izolacijske sposobnosti, ampak tudi omogočanje raznih sodobnih tehnik ogrevanja prostorov.


Pri tem lahko linolej nudi odlične možnosti. Pod talno oblogo iz linoleja lahko namestimo talno ogrevanje. Kar pomeni, da imamo možnost dodatnega izkoristka površine za ogrevanje. Nekaterim je to velik plus v času, ko se odločajo za talno oblog. V sodobnem času smo tudi navajeni, da si bivalne prostore prilagajamo svojim aktivnostim. Kako pomembne so barve in vzorci na površinah v prostoru dokazujejo razne raziskave. Poleg vzdušja je pomembno tudi počutje in vsi prisotni občutki. Ker smo pri investicijah v bivalne prostore velikokrat omejeni, želimo iz danega izkoristiti kar se da največ. Velikokrat naletimo na situacijo, ki je z vidika investicije ugodna, z vidika dobljenega pa ni najboljša. V tem primeru dobimo prostore v točno določenem stanju. Iz njih moramo izkoristiti največ in najboljše. Pri tem nam lahko veliko pomaga sama oprema, izvedba in končna podoba prostora. Barve in barvne kombinacije površin, lahko v tem pogledu nudijo praktično neskončne možnosti. Z kombinacijo svetlih in temnih, živih in manj živih, toplih in manj toplih barv ter drugih možnih kombinacij, lahko prostor vizualno zelo spremenimo.

Tako nam linolej omogoča, da prostor, ki je dejansko nizek, majhen, temen ali ima kakršno koli drugo pomanjkljivost, ustrezno vizualno spremenimo. Kakovost bivanja se s tem spremeni, čeprav je linolej položen na praktično isto površino. Dobre lastnosti pa moramo nadgraditi z ostalimi površinami. Ker je izbira barv pri talni oblogi velika, so možnosti za razne kombinacije in učinke veliko večje, kot bi človek na prvi pogled ocenil. Linolej je dobra izbira.

Ni komentarjev:

Objavite komentar