sreda, 2. december 2015

Hujšanje, boljši jutri

Hujšanje je boljši jutri , če si to želimo in smo sposobni aktivnega uresničenja. Samo hujšanje je v bistvu odpravljanje negativnih posledic življenja v preteklosti. Nezdravo življenje je lahko povod za hujšanje. Predvsem v smislu povratka na pot, ki vodi do zdravega vsakdanjika. Možnosti za to imamo veliko. V mnogih primerih je hujšanje svoj povod našlo v dobrih zgledih in motivaciji. Najboljši so primeri iz okolice, kjer hujšanje dobro poznamo.



Vemo kako je bilo na začetku, vemo kakšni so bili cilji, vemo kaj je bilo doseženo. Na ta način lahko rečemo, da nam je hujšanje dober zgled. Najboljši zgled smo si izbrali, potrebno je načela, ki so bila pri njem pridobljena uresničiti. V veliki večini primerov lahko večji del načel povzamemo in vnesemo v svoje aktivnosti. Potrebno je le nekaj previdnosti, pri raznih razlikah, ki so osebne narave. To pomeni, da so razlike tako velike, da lahko učinkujejo negativno na aktivnosti. potrebne so korekcije načel, ki so v novem primeru prilagojene točno določenim lastnostim. Tako ima lahko določena učinkovina razne negativne učinke na osebo. Kar pomeni, da zanjo te učinkovine ne morejo imeti pozitivnega značaja ali lastnosti. S prilagoditvijo je to mogoče. Verjetno najboljši pa je način, ki ga izberemo sami. Pri tem je dobrodošlo zavedanje, kaj smo sposobni sami storiti, kakšne so naše omejitve in podobno. Danes je moč številne dobre nasvete dobiti na način, ki je dostopen. Velja pa se zavedati tudi v tem primeru osebnih posebnosti.

Sami najbolje poznamo svoj organizem. Vemo kaj mu ustreza, kaj mu manj ustreza, vemo kaj ne prenese in čemu se na vse možne načine upira. S tem imamo osnovno sliko omejitev. Aktivnosti jim moramo prilagoditi. Saj na področji, kjer se organizem brani ne bomo dosegli napredka ampak kvečjemu negativne lastnosti. Slednje znajo biti neprijetne, saj organizem pri obrambi velikokrat ne izbira sredstev. Hujšanje naj bo naša dobra izkušnja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar