sobota, 14. november 2015

Skladi, zanimiva naložba

Skladi so zanimiva naložba , ki prinaša številne ugodnosti. Zanimiva naložba so skladi, zaradi lastnosti, ki se razlikujejo od drugih naložb. Alternativne naložbe so naložbenikom zanimive predvsem kot možnost izbire. V nekaterih primerih pa so alternativne naložbe zanimive, kot dodatek drugim naložbam. Gre za primere, ko se naložbeniki zavedajo, da je dobro imeti naložbe razpršene. To pomeni, da niso vse naložbe usmerjene le v eno naložbeno obliko.



Ampak se izrabi vse ponujene oblike na trgu. Predvsem je to pomembno za tveganje, obstajajo pa še druge prednosti kot je recimo likvidnost. Tveganje pomeni možnost izgube vrednost, kot tudi možnost povečanja vrednosti. Kateri scenarij se bo zgodil v prihodnosti je odvisno od številnih dejavnikov. Z namenom zmanjševanja tveganja so skladi zanimiva alternativa. V primeru, da bi izbrali drugo možnosti bi bilo bodisi tveganje večje, ostale možnosti pa namesto tveganja ponujajo manjše donose. vse to skladi lahko zaobidejo. Tako imamo možnost, da nam skladi preko razpršenosti zmanjšajo tveganje, hkrati pa ohranjajo večjo možnost donosov. Pri odločitvi je pomembno, da skladi omogočajo tudi dostopnost, do naložbe. S tem imamo v eni sami naložbeni možnosti združene številne prednosti in koristi. Zato je to možnost, za katero se velja vsaj informirati. Nobena informacija ni odveč, posebno, če je dostopna in nima za prejemnika nobenih negativnih posledic.

Z dobrimi informacijami se bolje in bolj preudarno odločamo. Ker imajo s tem na dlani večje število možnosti, se bomo z dobro informacijo odločili za tisto, ki nam prinaša največ pozitivnih lastnosti. Pozitivne lastnosti, za katere se odločamo, naj bodo osebno primerne. Osebno primerne pozitivne lastnosti nimajo le pozitivnih učinkov. Njihova dobra lastnost je tudi v tem, da jih oseba razume kot dobre ter jih je sposobna v primerjavi z drugimi tudi ocenjevat. V primeru, da se dobre lastnosti ohranjajo jih obdrži. Skladi so uveljavljena naložbena možnost s številnimi prednostmi.

Več

Ni komentarjev:

Objavite komentar