sobota, 7. november 2015

Honorarno delo, prihodnost danes

Honorarno delo je prihodnost danes , ker tako kažejo trendi na področju kadrovske politike ter na splošno širokega področja zaposlovanja Prihodnost danes je honorarno delo, ker nudi sodobne zaposlitvene možnosti . Prednosti, ki jih ima honorarno delo, so številne. Vsekakor mora oseba, ki jih je honorarno delo zanimivo, zavedati tako prednosti, kot tudi slabosti takšne zaposlitve. V prvi vrsti je honorarno delo dinamično.



 Manj dobra lastnost, ki pa je nekaterim tudi izziv, je dejstvo, da honorarno delo zahteva več. Tako je velikokrat potrebno poskrbeti za marsikatero aktivnost, ki ne sodi v okvir zadanih nalog. V mnogih primerih so to praktično vse aktivnosti, katere so potrebne, če želimo imeti delo zagotovljeno skladno z vsemi pravili in zakoni. Zato je potrebno pred kandidiranjem za takšno zaposlitev imeti jasno sliko o svojih sposobnostih. V primeru, da kandidat za takšno zaposlitev ni primeren, se mora soočiti ali s prilagajanjem ter velikokrat hitrim učenjem. Ali pa takšno zaposlitev zavrniti, ter iskati sebi primernejšo. Vsekakor pa se mora zavedati, da ne velja obupati takoj, ko zaposlitev na prvi pogled zahteva preveč. Življenje je učna ura. Kar pomeni, da je učenje vse življenjsko. Kdor se s tem sooči, ne bo imel težav pri premagovanju na prvi pogled nepremagljivih ovir. Tako je danes mogoče osebno napredovati in razvijati. Informacije, ki so potrebne za številne aktivnosti lahko nudi zaposlitveni portal. Sodobni zaposlitveni portal ne nudi le informacije o prostih delovnih mestih. V mnogih primerih je zaposlitveni portal bogat z informacijami s širšega območja zaposlovanja.

Tako lahko ponudi zaposlitveni portal pomoč pri raznih zagatah in težavah. Vendar se mora kandidat zavedati , da zaposlitveni portal v mnogih primerih ne nudi pomoč sam od sebe, ampak velikokrat zahteva tudi aktivnost kandidata samega. Bolj kot je aktiven, več prednosti ima. Honorarno delo velja gledat s pozitivnega vidika ter izkoristiti vse pozitivne lastnosti in prednosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar