sreda, 18. november 2015

Fitnes, za boljši jutri

Fitnes nam omogoča boljši jutri . Boljši jutri fitnes lahko zagotovi. Vsak pa se mora zavedat, da fitnes aktivnost sama po sebi to ne prinaša. Oseba mora aktivnost vzeti resno, ter se aktivno vključiti. Učinke aktivnost prinese vsem, ki se ukvarjajo redno. Poleg rednosti je pomembno v aktivnost vključevati napredek. Ob tem aktivnost ne sme preobremenjevati osebe. Saj s tem lahko prinese neželene posledice. Vsak človek se zaveda, da je zdravo življenje posledica osebnih lastnosti, okt tudi osebnih aktivnosti. Osebne lastnosti so osebi zagotovljene dedno. Kar pomeni, da bo imel številne lastnosti enake ali podobne tistim, ki so jih imeli njegovi sorodniki. V mnogih primerih je to koristno vedeti ter poznati podrobnosti.




Številne dnevne aktivnosti ter dogodki, se lahko na ta način bolje poznajo. Predvsem je dednost dobrodošla v prid spoznavanju vzrokov in posledic vsega, kar se nam lahko zgodi. Med drugim lahko tudi aktivnosti bolje izvajamo, saj vemo, kaj nas v točno določenih pogojih lahko doleti. Seveda pa se danes samo na osebne lastnosti ne gre zanašati, saj prinašajo le osnovo, katero je potrebno graditi in nadgrajevati. Človek mora biti aktivno bitje, aktivnosti pa ne smejo biti pasivne, ampak je pasivnost potrebno razumeti kot slabo lastnost. S tem človek nazaduje, namesto, da bi napredoval. Od primera do primera se to različno dojema in spoznava. Splošno znano je, da so razlike predvsem med generacijami. Zato pa se tudi na ta način lahko bolje dosega pozitivne spremembe. Pri tem generacijske razlike ne smejo biti ovira, saj učinki koristijo čisto vsaki osebi. Od osebe do osebe pa je odvisno kako bo danosti in možnosti izkoristila. Načeloma so možnosti dane vsakomur, potrebno jih je le izkoristiti. Dobrodošla sprememba je fitnes za vse, ki si želijo izboljšati vsakdanjik. Človek je bitje, kateremu fitnes aktivnost koristi. Med vsemi izbere aktivnost, ki mu najbolj koristi in ustreza. Seveda lahko izbere tako aktivnost, lahko pa se odloči še za dodatne aktivnosti. Število je odvisno od mnogih dejavnikov. V mnogih primerih je aktivnost primarna. Kar pomeni, da je največ aktivnosti njej posvečenih.

To pomeni, da je mogoče pridobivati številne prednosti z ukvarjanjem. Organizem človeka je kompleksen. Načeloma velja, da je aktiven človeški organizem boljši od organizma, ki ni aktiven. Ob tem mora biti aktiven človeški organizem obremenjen skladno z zahtevami in zmožnostmi. Zahteve so lahko minimalne, lahko pa ima oseba večje ambicije. Z upoštevanjem minimalnih zahtev se zmožnosti večinoma minimalno izkoristi. Kar je za začetnike zelo dobrodošlo in koristno. Kako povečati zahteve, brez da bi povzročili sami sebi škodo preko prevelikega izkoriščanja zmožnosti, je dilema mnogih oseb. Zavedajo se, da imajo zmožnosti omejitve. V optimalnih izkoriščanjih zmožnosti ni težav. Obremenjenost je optimalna, kar pomeni, da organizem to lahko prenese, zahteve pa so izpolnjene. Ko eno od lastnosti spremenimo lahko nastanejo težave. Povečane zahteve povečajo izrabo zmožnosti, kar pa pomeni večjo obremenitev organizma. Manjše zahteve zmanjšajo izrabo zmožnosti. To je dobro za organizem, ki je s tem manj obremenjen. Slabše pa je, ker s tem ne izpolnjuje zahtev, posledično koristne lastnosti za organizem niso uveljavljene. S tem se človeško telo ne okrepi, aktivnosti ne dosežejo svojega namena. Možnosti je danes veliko, predvsem se velja okleniti dobrega izkoristka. Ob tem ne smemo zanemariti omejitev. Škoditi si ni pametno, zato velja previdnost pri obremenitvah, upoštevati velja dober kompromis med zmožnostmi in zmogljivostmi. Aktivne osebe fitnes aktivnost lahko s pridom izkoristijo. Sama fitnes aktivnost lahko prinese številne izboljšave. Dobrodošlo je zavedanje, da je bila s tem namenom ustvarjena aktivnost. Prinašala je številne prednosti, ki so bile namenoma zasnovane za aktivnost. V veliki meri je bila aktivnost novost. S tem, ko se je pojavila je aktivnost postala senzacija. Na ta način se je pojavilo tudi večje število izkušenj.

Vedeti kako je obsežno znanje ter izkušnje, ki so se s tem pojavile. Omogočile so vsem udeležencem, da se na podlagi dobrih izkušenj soočijo s pomembnimi spremembami v življenju. Mnogim je prineslo pomembno spremembo v življenju. Ker so postali bolj aktivni, se je s tem okrepil organizem, kar je posledično pomenilo večje sposobnosti in zmogljivosti. Na račun tega je možno vsem, ki se odločijo za izvajanje aktivnosti, tudi priporočiti vsaj razmislek o dobrih učinkih. Ker zgledi vlečejo, se je veliko ljudi na ta način odločilo za začetek, na podlagi dobrih izkušenj svojih prijateljev, sorodnikov in znancev. Vse kar je ob tem koristilo je predvsem pozitivna motivacija. Kot vemo je motiviranje tudi pri številnih drugih aktivnostih zelo pomembno, če želimo imeti dobre učinke v prihodnosti. Motiviranje pa se lahko nadgradi v dobro izkušnjo s tem, da se dobre zglede upošteva, ter se jih po potrebi prilagodi osebnim izkušnjam. Prav tako je dobrodošlo upoštevati vse manj dobre lastnosti, ter se jim v največji možni meri izogibati. Pozoren velja biti tudi pri vseh raznih osebnih občutkih, ki kažejo na negativne vplive. Ker smo sli ljudje različni, to pomeni, da nekomu točno določena aktivnost predstavlja dobro ali manj dobro izkušnjo za drugo osebo. Zato previdnost nikakor ni odveč, kot tudi skrbno opazovanje.

Poleg strokovnega vodstva, ki se v fitnes centrih velikokrat zanemarja, čeprav je na dosegu roke. Zavedati se je potrebno, da je investicija v strokovno pomoč zelo koristna. Predvsem začetnikom. Vsi začetniki se z mnogimi vajami soočijo prvič. Počnejo in izvajajo jih tako, ko se njim zdi pravilno. Vendar pri tem naredijo dvojno napako. Najprej je napaka v samem izvajanju. Posledično pa se to izvajanje vtisne v spomin. Kot prvo napaka pomeni napačno izvajanje, kar pomeni, da vaja ne bo dosegla namena, v najslabšem primeru bodo sledile tudi poškodbe. Ki so lahko lažje ali težje. Druga napaka je v tem, da se z ponavljanjem navadimo napačnega izvajanja, poškodbe pa se lahko stopnjujejo v resne probleme. Odvaditi se napačnega izvajanja je težje kot si mislimo. Zato je bolje, da se odločimo za strokovno pomoč takoj na začetku. S tem bomo imeli pravilno izvajanje že na začetku, pravilno izvajanje se nam bo vtisnilo v spomin, s tem bomo odpravili tudi velik del možnosti za generiranje večjih ali manjših poškodb. Pred poškodbami seveda s tem ne bomo imuni, vendar bomo odpravili možnost nastanka tistih, ki so posledica nepravilnega izvajanja. Fitnes že desetletja navdušuje mnoge.

http://www.superge.si/Fitnes/

Ni komentarjev:

Objavite komentar