sobota, 12. september 2015

Zdrav zajtrk, dobra navada

Zdrav zajtrk je vsekakor dobra navada . V mnogih primerih na žalost zdrav zajtrk ne obstaja. Ne le da ne obstaja zdrav zajtrk ampak ne obstaja tudi zajtrk na splošno. Posledice so lahko izrazito negativne, zato velja zdrav zajtrk vzeti resno. Izgovorov zato, da se izpusti zdrav zajtrk je nešteto. Praktično jih je toliko, kolikor je ljudi, ki izpušča zdrav zajtrk iz svojih življenjskih aktivnosti in navad.



Življenjske aktivnosti so lahko od primera do primera različne. Vendar je vsem ljudem tega sveta enako, da moramo uživati hrano, če želimo zdravo živeti in obstajati. Zajtrk je prvi obrok dneva. Načeloma bi moral biti zjutraj, vendar zaradi zelo dinamičnega življenja temu ni vedno tako. Pri mnogih ljudeh je zajtrk iz takih drugačnih razlogov izveden v času malice, kosila ali celo večerje. Ljudje imamo v svojem življenju zelo različne urnike svojih aktivnosti. Temu primerno se prilagaja prehrana. V vsakem primeru, pa zajtrk ne sme izgubiti svoje vloge in učinkovitosti. Ob vsakem začetku novega dne, ne glede na čas, mora biti zajtrk prisoten. Kako si bomo to zagotovili je naša stvar. Na voljo imamo več možnosti. Vsi, ki imajo izgovor, da zajtrka ni zaradi pomanjkanja časa, naj se prej zbudijo oziroma prej začnejo nov dan. To ne zahteva veliko odrekanja, zgolj nekaj reda v življenje je potrebno vpeljati. Zajtrk naj bi poleg tega bil sproščujoč. Kar pomeni, da zajtrk ni nekaj, kar opravimo mimogrede, ampak je to proces, ki zahteva svoj čas. Prehrana je bistveno bolj kakovostna, če je zajtrk zaužit sproščujoče in je zanj na voljo dovolj časa.

Proces prebave je boljši, ker ima na voljo dovolj potrebne energije. V primeru, da energijo jemljejo druge aktivnosti, temu ni tako. Proces prebave ima pomanjkanje, kar se lahko odrazi na slabo opravljeni prebavi. Zdrav zajtrk mora postati posnemanja vreden ritual, ki ga velja izvajati vsak dan.

Ni komentarjev:

Objavite komentar