sreda, 23. september 2015

Fitnes, koristen prosti čas

Fitnes je koristno izrabljen prosti čas . Koristen prosti čas je fitnes, ker omogoča dosegati boljše počutje. Prosti čas želi sodoben človek čim bolj pametno izkoristit. Ker fitnes omogoča boljše zdravje, je to najboljši možni izkoristek prostega časa. Odločitev za fitnes je zato pri mnogih osebah spontana. Druge pa za fitnes navdušijo njihovi prijatelji ali sorodniki. V začetnih koraki je marsikatera nepravilnost, na katero bi veljalo opozoriti.



Podobno kot pri mnogih drugih aktivnosti v začetku mnoge mine začetniško navdušenje. To pomeni, da vse zahtevane aktivnosti in njihove lastnosti ne ustrezajo tistemu, kar so si pred odločitvijo predstavljali. Tako potem začnejo izpuščati redno vadbo, iščejo razne izgovore za pravilno izvajanje aktivnosti in podobno. Vsak, kdor se odloči za aktivnosti katerekoli vrste mora vedeti, da so rezultati možni le z aktivnim sodelovanjem. Kar v prvi vrsti pomeni izvajati vse, kar načela dobre prakse predpisujejo in priporočajo. Aktivnosti tudi pomenijo fizično in psihično udeležbo, hkrati pa fizični in psihični napor. Brez tega rezultatov ne gre pričakovati oziroma je pričakovati rezultate nesmisel. Pri tem gre krivdo pripisati več dejavnikom. Na eni strani so osebe, ki se odločijo za aktivnosti, na drugi pa vse druge osebe, katere na tak ali drugačen način prispevajo k tej odločitvi. Predvsem začetnikom bi veljajo takoj povedati, da aktivnosti morajo povezati s fizičnim naporom. Če že to sami ne vedo. Nekaterim je sicer samoumevno, da aktivnosti na splošno pomenijo ali fizični ali psihični napor. Na žalost obstajajo tudi osebe, ki vidijo predvsem rezultate brez pretiranega napora.

Za fitnes bi morali vsi začetniki na takšen ali drugačen način izvedeti, da je rezultat možen le preko fizičnih ali psihičnih aktivnosti ali tako fizičnih kot psihičnih aktivnosti. Poleg tega morajo biti vse te aktivnosti izvedene skladno z navodili in priporočili strokovnjakov. Fitnes je zdrav način rekreacije, ki omogoča pridobivanje številnih zdravju koristnih učinkov.

http://www.hervis.si/fitnes

Ni komentarjev:

Objavite komentar