četrtek, 13. avgust 2015

Tina Maze, smučarka desetletja

Tina Maze je smučarka desetletja . Smučarka desetletja je Tina Maze zaradi njeni dosežkov. Tina Maze je v minulem desetletju dosegla vse, kar se doseči da. Smučarka Tina Maze je zmagala na praktično vseh tekmovanjih, ki smučarjem predstavljajo izziv. Tina Maze je poleg tega dosegla pomembne mejnike v točkovanju. Smučanje je le ena od dejavnosti, ki jo Tina Maze obvlada. Danes predstavlja Tina Maze neverjeten potencial izkušenj.



Takšen potencial izkušenj lahko prinese mlajšim generacijam veliko dobrega. Šport je dejavnost, katera ne temelji le na športi aktivnosti. Športno aktivnost je treba tudi določati in usmerjati. Za določanje in usmerjanje aktivnosti so dobrodošle tako starejše izkušnje, kot tudi novejša odkritja. Starejše izkušnje v kombinaciji z novimi odkritji so zagotovilo za uspeh. Če seveda športnik doda svoj trud in v športne aktivnosti vloži dovolj aktivnosti, energije ter motiviranosti. Aktivnosti mnogi pozabljajo, ko preko zaslonov opazujejo tekmovanja. Preko malih zaslonov se zdijo aktivnost vrhunskih športnikov lahke in enostavne. Zavedati pa se je treba, da je aktivnost, katero gledamo preko ekranov, le manjši del aktivnosti. Pred tem je potrebno veliko storiti, kar pa malo ljudi ve in pozna. To je znano predvsem vsem, ki so se na tak ali drugačen način ukvarjali s športom. Gre za športnike ter njihove trenerje ter druge strokovne sodelavce. Motivacije ne sme primanjkovati športniku, saj je to ena od stvari, ki športnika ženejo naprej v manj prijetnih trenutkih. Danes je motivacija toliko bolj pomembna, saj je konkurenca neizprosna, posledično je več možnosti za manjše dosežke od pričakovanih.

Konkurenca si za vsako ceno želi uspeha najboljših. Zato je velikokrat težko biti najboljši. Saj moraš ne le trenirati za dosežke, ampak moraš skrbeti za nadpovprečno dobro pripravljenost. Kar pomeni dodatne zahteve pri treningu in pripravah ter na splošno vsemu, kar športnik počne za doseganje in ohranjanje vrhunskih rezultatov. Tina Maze je vzor mnogim generacijam.

Ni komentarjev:

Objavite komentar