petek, 7. avgust 2015

Šrilanka, azijski raj

Šrilanka je azijski raj . Azijski raj je Šrilanka zaradi številni naravnih lepot. Otok Šrilanka na zemljevidu sveta ni težko najti. Orientacija je Indija, katera je znana večini. Otok Šrilanka se nahaja južno od indije. Naravne lepote otoka so posledica razgibanega terena. Razgiban teren se razlikuje glede na predele otoka Šrilanka.



 Tako imajo na eni strani priobalni pas, na drugi pa razgibane dele otoka Šrilanka. Plaže so zanimive predvsem za turiste, ki radi poležavajo. Izbira plaž je pestra. Obstajajo plaže, kjer vrgoli turistov. Hkrati pa so tudi plaže, ki omogočajo sproščeno bivanje daleč od vrveža. Na plažah je veliko klasične, pa tudi individualne ponudbe. Kopanje je prijetna izkušnja, zanimiva za vse plavalce ter ljubitelje vodnih športov. Za ljubitelje narave bo bolj zanimiva notranjost dežele. Gre za gorat predel otoka, ki se na najvišji točki dvigne visoko v nebo. sicer pa ne primanjkuje goratih predelov z obilico zelenih gričev ter bujnim rastlinjem. Na obalnem pasu so zanimive kvečjemu še kolonije kitov, če jih seveda želimo ogledati. V notranjosti dežele turisti lahko izkusijo safarijev. Izbira safarijev je pestra. Med seboj se razlikujejo po mnogih značilnosti. seveda je največkrat ogled in izkušnja ogleda odvisna od investicije. Tako lahko popotnik dobi izkušnjo srečanja z nekaterimi ogleda vrednimi živalskimi vrstami. Seveda v varni razdalji ter pod budnim očesom čuvajev parka. Zanimivost otoka so tudi plantaže čaja.

Gre za zelo zanimiv del otoka, ki je pravo nasprotje priobalnemu pasu. Obilje zelenja navduši mnoge, da si ogledajo ta del otoka. Za najbolj radovedne so na voljo tudi poučni obiski plantaž, kjer prikazujejo celoten postopek od surovine do čaja. Obisk otoka je možen na različne načine. Izbor je odvisen od želja in zahtev vsakega turista. Kdor se rad samostojno odloča, lahko poišče mnoge koristne napotke. Hkrati pa Šrilanka nudi tudi mnoge organizirane načine obiska. Šrilanka je otok z raznimi naravnimi znamenitostmi.

http://www.agencija-oskar.si/blog/sri-lanka-zimski-dom-za-evropejce/

Ni komentarjev:

Objavite komentar