ponedeljek, 27. april 2015

Optimizacija za iskalnike je zahtevna

Optimizacija za iskalnike je zahtevna spletna aktivnost . Zahtevna spletna aktivnost je optimizacija za iskalnike, ker mora poznati navade uporabnikov interneta. Uporabniki interneta so med seboj zelo različni. Predvsem se uporabniki interneta ločijo po svojih izkušnjah s spletom. Nekateri so bolj izkušeni, drugi so manj izkušeni. Izkušenost je različna glede na obseg izkušenj. Določeno število uporabnikov spleta je specializirano za točno določeno področje ali panoge.



 Drugi uporabniki spleta so boljši v splošno večjem obsegu in različnih vsebina. Razlika med temi uporabniki je, da bodo tisti, ki so specializirani za točno določeno področje, lahko dobili koristne vsebine svojega področja. Ostala področja, pa so jim manj znana. Preprosto zato, ker z njimi nimajo izkušnje. Uporabniki spleta, ki so splošno razgledani v širokem spektru spletnih vsebin, bodo lahko našli večje število dobrih vsebin. Vendar pa težje ločijo dobre od slabih vsebin. Veliko k temu pripomore optimizacija za iskalnike. Optimizacija za iskalnike ima nalogo, da ponudi zadetke na podlagi ključnih besed. Uporabniku optimizacija za iskalnike lahko ponudi zadetke. Ne more pa optimizacija za iskalnike uporabniku ponuditi nujno najboljših vsebin. Zato je optimizacija za iskalnike toliko boljša, kolikor bolj strokoven je uporabnik spleta na točno določenem področju. Iskanje spletnih vsebin je tudi zelo različno. Nekateri uporabniki spleta se osredotočajo zgolj na nekaj spletnih naslovov.

V obsegu njihovih aktivnosti na spletu pa je bistveno manj iskanja spletnih vsebin. Njihovo nasprotje so uporabniki spleta, ki večinoma iščejo spletne vsebine, veliko manj pa se osredotočajo na zgolj nekaj spletnih naslovov. Glede na te razlike se tudi uporabnost iskalnikov razlikuje. Uporabnost iskalnikov je tudi sicer zelo različna. Dobra optimizacija predvsem ponuja čim boljšo uvrstitev. Vse ostalo je prepuščeno uporabniku spleta. Rezultate iskanja lahko bolj ali manj upošteva, lahko pa ustvari nek čisto svoj slog iskanja spletnih vsebin na spletu. Optimizacija za iskalnike je aktivnost, ki v veliki meri vpliva na razvoj spleta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar