petek, 10. april 2015

Depresija, žalost in pobitost

Depresija naj bi bila zmanjšana aktivnost nevronov . Natančne informacije o vsem kar se tiče depresije bodo na voljo v prihodnosti. Depresija je duševna motnja, ki ima nešteto vzrokov in posledic. Praktično ima depresija toliko posledic in vzrokov, kolikor je ljudi, ki jih depresija muči. Pomembno je danes zavedanje, da je depresija lahko bistveno bolj pogosta kot nekoč. Depresija je bistveno bolj pogosta kot nekoč, ker je danes življenje bistveno bolj aktivno in intenzivno.



 V današnjem življenju smo ujeti v življenjski ritem, ki zahteva od človeka vedno več. Življenjski ritem, ki od človeka zahteva vedno več je posledica napredka znanosti in tehnologije, sprememb okolja, družbe in mnogih drugih značilnosti našega vsakdanjika. Depresija je bila v preteklosti manj prisotna, predvsem pa se je pojavljala na drugačne načine. Sodobni čas ima tudi svojo pozitivno lastnost, ki lahko pripomore, da se depresija ne razvija, jo ublaži ali hitro odpravi v primeru, da nastane. Danes napredek tehnologije ne pomeni zgolj, da lahko naredimo več, ampak pomeni tudi, da naredimo hitreje, učinkoviteje in boljše. S tem, ko določeno aktivnost naredimo hitreje, boljše in učinkovitejše, imamo možne prihranke v času in druge prihranke. Posledično lahko te prihranke vnovčimo za rekreacijo, dober počitek, sprostitev in mnoge druge pozitivne učinke. Sicer je z intenzivno, hitro, učinkovito in podobno boljšo aktivnostjo možen tudi nastanek depresije. Vendar imamo na drugi strani možnosti za preprečitev njenega nastanka.


Velika intenzivnost je mogoča brez negativnih posledic takrat, ko smo jo sposobni izvajat brez negativnih posledic. K temu nam lahko pripomore uspešno učenje in postopno večja obremenitev. Dobrodošlo je tudi zavedanje, da določena večja intenzivnost in aktivnost potrebuje enako velik in intenziven počitek. Velik in intenzivne počitek lahko naredimo tako, da izvajajmo aktivnosti, ki so nam všeč ali nas motivirajo. Posledično pridobimo mnoge koristne dobrine, ki služijo pot ščiti v času, ko se depresija pojavi.

Več o tem

Ni komentarjev:

Objavite komentar