nedelja, 22. marec 2020

Kdaj otroka lahko prvič obujemo v copatke


Otroci so na začetku svoje življenjske poti veliko v postelji in dolgo časa ne potrebujejo nobenega obuvala, saj še ne hodijo sami. Starši jih prenesejo iz enega položaja v drugi in pri tem se sploh ne  dotaknejo tal.

Ko pa malce odrastejo, jim starši kupijo prvo obutev, vendar se pri tem sprašujejo kakšni kvalitetni copatki za dojenčke so primerni. Vsekakor je dobro, da se pri nakupu prvih copatko za dojenčke posvetujejo s strokovnjaki in tako izberemo prave.

Otrok mora v prvih letih starosti znotraj hiše hoditi bos

Ko se otrok začne postavljati na noge, veliko staršev pomisli, da bi zelo prav prišli dobri copatki za dojenčke. Vendar pa strokovnjaki pravijo, da mora otrok v prvi fazi življenja po stanovanju hoditi bos. Če se bojimo, da bi mu pri tem zdrsnilo, mu moramo natakniti nogavičke z nedrsečim podplatom in to je vse.

Copatki za dojenčke


Pomembno je, da otrok v prve življenjskem obdobju spozna svoje noge in svoje podplate. copatki za dojenčke so sicer izredno priročni za kakšen obisk, vendar pa se moramo potruditi, da bo doma otrok čim več bos.

Copatki za dojenčke lahko utesnjujejo otroško nogo

Čeprav so copatki za dojenčke izdelani iz najboljših materialov, jih otroci še niso vajeni. Še zlasti pa niso vajeni trdega podplata, ki ga imajo copatki za dojenčke. Ravno zato je zelo pomembno, da so otroci bosi in da izkusijo svobodo hoje.
Predvsem copatki za dojenčke slabe izdelave bodo lahko nehote naredili več škode kot koristi in bodo slabo vplivali na razvoj loka pri stopalu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar