četrtek, 10. december 2015

Gripa, virusno obolenje

Gripa je virusno obolenje Pri tem gripa prizadene dihala. Posledično gripa povzroča težave pri dihanju. Dihalne težave , katere gripa prinaša, lahko odpravimo na več načinov. En način je ta, da se gripa odpravlja ob nastanku. V drugem primeru pa se gripa odpravlja pred nastankom. Vsem je lahko jasno, da je bolje, če se gripa odpravi pred nastankom. Pri tem je najbolj pomembno zavedanje, da imamo vse kar potrebujemo na voljo.



 Pomembna je predvsem priprava. Največkrat se težave kopičijo pri spremembah temperature, lahko pa so težave prinesene iz okolice. V obeh primerih je potrebno računati predvsem na lasten imunski sistem. Človekov imunski sistem je odličen takrat, ko je sposoben odpraviti negativne posledice iz okolice. V tem primeru mora poskrbeti, da se ne bo razvila okužba dihalnih poti. Z dihanjem zagotavljamo najpomembnejše življenjske funkcije. Zato je vsako nepravilno dihanje težavno, ima pa tudi širše posledice. Pri tem so prizadeti nos, grlo ter nazadnje pljuča. Težava, ki se jo velikokrat ne zavedamo je, da pljuča oskrbujejo naš organizem z krvjo bogato s kisikom. To je za delovanje celotnega organizma ključno. Možnosti za krepitev imunskega sistema je veliko. Domača lekarna pozna veliko alternativ sodobnim, predvsem umetnim načinom. Še boljša pa je zdrava kmečka pamet, ki se zaveda, da je človek sposoben negativne vplive iz okolice sam odpravljati. V primeru, da gre za virusne težave, ki so splošno razširjene v okolici se je potrebno njim izogibati ali pa biti prepričan v dober imunski sistem.

Raje kot preizkušati imunski sistem pa je seveda bolje, da se izogibamo, če je to le mogoče. V nekaterih primerih to na žalost ni mogoče, saj nas k temu prisilijo profesionalne aktivnosti. takrat moramo predvsem misliti na svoj imunski sistem. Če nismo prepričani v njegovo učinkovitost, ga lahko okrepimo. Gripa bo tako v veliki meri preprečena, že pred samim nastankom.

http://www.arspharmae.com/info/zdravstveni-nasveti/kako-vem-ali-imam-prehlad-ali-gripo.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar