sreda, 17. junij 2015

Ribje olje, dodatek prehrani

Ribje olje je dodatek prehrani . Zdrav prehrana se danes naslanja na tako sodobna spoznanja, kot upoštevanje tradicionalnih dobrih praks prehrane. Ribje olje velja za tradicionalno dobro prakso prehrane. Poleg prehrane je ribje olje človeku koristilo še na mnoge druge načine. Ribje olje je tudi učinkovina prihodnosti. Lahko bi rekli, da je ribje olje zimzelena učinkovina vseh časov. V preteklosti je človek ribje olje poznal na razne načine.



Koristne učinke, ki jih je ribje olje nudilo je izkoristil na mnoge načine. Poleg prehrane je koristi nosilo tudi na nekaterih drugih področjih. Danes je spoznano kot učinkovita alternativa. Uživanje ribjega olja je bila že v preteklosti koristna in učinkovita praksa zdrave prehrane. Koristni učinki so predvsem možni zaradi vsebnosti vitaminov A in D ter nenasičenih maščobnih kislin. Te lastnosti omogočajo varovanje srca in ožilja. Zelo koristno je tudi pri zaščiti kože, ter celjenju lažjih površinskih poškodb kože. Srce in ožilje je dane pogosto izpostavljeno nevarnostim. Na eni strani nevarnosti predstavljajo hiter tempo, mnogo aktivnosti ter vedno večje zahteve, na drugi strani pa nekakovostno prehranjevanje. Aktivnosti sodobnega časa lahko presegajo sposobnosti človeka. Posledično se lahko pojavljajo razne negativne posledice. Človek mora svoje aktivnosti prilagoditi svojim sposobnostim. Prej kot se zave svojih omejenih sposobnosti, lažje jih bo prilagajal zahtevam okolice. Kakovostna hrana je danes velik problem človeštva. Hrane je danes na eni strani v izobilju, na drugem je hrane premalo.

V razvitem delu sveta je kakovostne hrane bistveno manj, kot manj kakovostne. Kakovostna hrana je danes domena ljudi, ki so jo sposobni pridelat ali kupcev, kateri so sposobni kakovost pridobiti. Večina ostalih se zadovolji z manjšo kvaliteto, ki pa je bistveno bolj dostopna. Odločitev je lahko tudi dober kompromis. Manjša količina pomeni manj izdatkov. Ki pa so lahko preusmerjeni tudi v večjo kakovost v manjših količinah. Ribje olje je od nekdaj znano kot učinkovito.

http://fidimed.si/vsi_proizvodi/srce_in_ozilje/40/ribamed_1000/

Ni komentarjev:

Objavite komentar