četrtek, 21. maj 2015

Kronična utrujenost, poseben problem

Kronična utrujenost je poseben problem . Danes je kronična utrujenost pogosta. Velikokrat je vzrok v nezavedno omejenih človeških sposobnosti. Človeške sposobnost so omejene na točno določene zmogljivosti. V bolj razvitih državah je to področje bolje razumljeno. K tem prepričanju nas navajajo preprosta dejstva, ki govorijo o tem kako so v različnih delih sveta obremenjeni z delom ljudje.



Kronična utrujenost je težava s katero se velja resno spoprijeti. Znaki, ki kažejo, da je kronična utrujenost prisotna je utrujenost, bolečine v mišicah in sklepih, utrujenost po spanju, motnje v delovanj jeter, nizek krvni tlak in podobno. Kronična utrujenost je lahko tudi posledica raznih človeških napačnih odločitev. Ker je kronična utrujenost lahko resna težava se velja o njej pogovoriti s strokovnjakom. V nekaterih primerih je kronična utrujenost lahko rešljiva z nekaj preprostimi ukrepi. Dobrodošlo je, da se ti ukrepi izvajajo še predno takšna utrujenost sploh nastopi. Človek ima svoj dan razdeljen različno. Praviloma bi moral biti razdeljen na tri enakomerne dele. To je počitek, aktivnost, ter prostočasne aktivnosti. Ti trije deli so sicer lahko različno dolgi glede na človekove zahteve in potrebe. Vendar morajo to biti naravno izražene potrebe in zahteve. Spanje je lahko različno dolgo. Dober in koristen spanec je tako dolg, kolikor to zahteva organizem. V primeru, da se zbudimo brez prisile ali kakšnih drugih negativnih vplivov je to znak, da se je organizem dovolj dobro spočil.

Trajanje je lahko krajše od tretjine dneva, vendar za organizem očitno dovolj. V primeru, da takšno časovno obdobje spanje traja več časa, to pomeni, da je organizem s tem zadovoljen. Seveda mora to obdobje spremljati zdravje in dobro počutje. Ker je spanec lahko krajši od tretjine dneva, se preostanek lahko koristno uporabi za preostali tretjini dneva. Kako ga bomo izkoristili je naša odločitev. Kronična utrujenost je težava, ki jo lahko v veliki meri opravljamo.

Več o tem

Ni komentarjev:

Objavite komentar